14. maaliskuuta 2017

Viherkasvit - ilo silmälle, mielelle ja ilmalle

Tällä hetkellä näyttää siltä, että viherkasvit ovat erittäin kovassa suosiossa sisustuksessa. Hyvä niin. Itsekin muistan muutama vuosi sitten ajatelleeni, että "en mä mitään kasveja ota, vie vaan tilaa ja ne kuolee kuitenkin". Ehkä nyt sitten on vastuullisempi ja holhottavia tässä perheessä ei oo tarpeeksi, kun haluaa ottaa hoidettavaksi koko ajan vaan lisää erilaisia viherkasveja.

Tosiaan, minä en tiedä mitään kasveista. Tai no, jo pienenä opin äidiltä, että viherkasvit puhdistavat huoneilmaa. Siihen mun tietotaito sit jääkin. En tiedä, kuinka usein niitä tulisi lannoittaa ja millä, kuinka usein kasveja tulisi kastella ja ruukunkin täytyy kuulema olla sopivan kokoinen, mitä sitten ikinä meinaakaan. Mutta olen iloisesti ottanut haasteen vastaan, ja adoptoinut meille muutamia kasveja. Päätöstä hankkia viherkasveja vahvisti käyntini ystävän kimppakämpässä Helsingissä - siellä oli paljon erilaisia viherkasveja ja ne olivat aivan ihania. Tuon roosan värisessä ruukussa olevan rahapuun sain lahjaksi isoäidiltäni, aivan ihana lahja.


Rahapuu, massikausi alkaa.

Viherkasvit tosiaankin parantavat huoneilman laatua. Lisäksi ne kosteuttavat ilmaa, joka on erityisesti näin talviaikaan tärkeää. Netistä löytyy erilaisia listoja kasveista, jotka ovat erityisen hyviä tässä hommassa. Toki jotkut tietyt kasvit ovat herkkiä aiheuttamaan allergioita, mutta meillä ei ole kellään (ainakaan vielä) ilmennyt mitään oireita,

Yksi haaste tässä kasvien kasvattamisessa ja hengissä pitämisessä on tuo meidän pian 2-vuotias, innokas puutarhuri. Erityisesti isoin kasvimme eli kultapalmu on ollut hieman rajussa käsittelyssä. Olemme kuitenkin opetelleet tyttären kanssa, kuinka kasveja kastellaan. Olemme myös sopineet, että kasveille saa laulaa ja niitä saa varovasti hieman silittää.


Kultapalmu
   
Suosittelen ihmisiä hankkimaan huonekasveja. Kannattaa kuitenkin ennen kasvin ostoa hieman tutustua kyseiseen lajiin, sillä niillä on paljon eroavaisuuksia. Nyt itsekin tutustun omiin vihreisiin pienokaisiini hieman paremmin ja selvitän, minkälaista keväthuoltoa ne kaipaavat. 

Viikko lähes puolessa välissä, tsemppiä meille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti