22. maaliskuuta 2017

Olohuoneen uusi ilme, 2. remonttipäivitys

Noniin nyt pääsen lupaamani 2. remonttipäivityksen kimppuun. Me tosiaankin rempattiin lähes koko asunnon pinnat, joissain huoneissa enemmän ja joissain vähemmän. Lisäksi viel on paljon sellaista, mitä pitäis tehdä, kun ei pystytty kaikkea tekee muuton yhteydessä tiukan aikataulun takia. Harmi vaan, että noi asiat menee just niinku ajatteli - ne jää roikkuu ja saa nähdä tuleeko koskaan tehtyä ;D

Tähän päivitykseen valitsin meidän olohuoneen. Jotta voisin vähän selitellä, niin kuvat ovat reilun kk takaa ja kaikki kalusteet eivät ole löytäneet vielä paikkaansa. Lisäki meidän ihana palmu puuttuu kuvista. Joten keskittykää huoneen pintoihin, sisustus on toinen juttu ;D

Ennen


Olohuoneen ja keittiön osalta huoneistossa oli parkettilattia. Lattia oli alkuperäinen, kellertävä tammiparketti. Ainakin edellisellä asukkaalla oli koira, jonka kynsien takia parketti oli naarmuilla ja ns. jarrutusjäljillä. Ajattelimme ensin, että hiomme ja valkolakkaamme lattian, mutta naarmut olivat osassa kohtaa niin syvät, että ne olisivat jääneet joka tapauksessa näkyville. Pitkien ja turhauttavien rautakauppareissujen jälkeen päädyimme valitsemaan lattiaksemme Pergo light washed oak VINYYLILANKUN. Aivan loistava valinta, suosittelen kaikille! Erityisesti näin lapsiperheessä tuo vinyyli on aivan loistava valinta, sillä se on vedenkestävä. Ihan muutaman kerran on käynyt niin, että lattialle kaatuu jotain nestettä, niin eipä tarvitse panikoida, että nyt menee laminaatti/parketti pilalle. Lisäksi kun suomessa nyt tuppaa olemaan tuota kurekeliä niin kesällä kuin talvella, niin ei haittaa jos vettä jää kenkien alle lattialle. Lisäksi tuo vinyylilankku oli äärettömän helppo asentaa, lankut sai katki pelkällä mattopuukolla. Toki pohjan täytyy olla todella tasainen. Vanha parketti jouduttiin poistamaan vinyylin alta, sillä kahta "kelluvaa" lattiaa ei saa laittaa päällekäin, pontit kärsivät tästä, Halutessaan lattian olisi voinut asentaa parketin päälle, mutta vastakkaiseen suuntaan asennettuna. Tuo ratkaisu ei olisi välttämättä kestänyt, sillä parkettilattia sen alla elää joka tapauksessa hieman, Lisäksi se olisi ollut silmälle ruma.






















Olohuoneessa kaikkien seinien pinnat menivät uusiksi. Edelliset asukkaat olivat laittaneet mukavan tapetin yhdelle seinälle, mutta se ei tuntunut meille sopivalta. Muilla seinillä oli vanhat tapetit - itse asiassa parikin kerrosta tapettia. Alimmainen tapetti oli jotain kuitutapettia tai vastaavaa, aivan kamala irrottaa!!

Käytimme tapetin irrottamisen apuna Kiillon tapetinirroitusainetta, mutta ei siitä mitään hurjaa apua tuntunut olevan. Ehkä 20 vuotta vanhat tapetit olivat jo niin tiukassa ;D Monen tuskaisen tunnin jälkeen saimme kuitenkin seinät paljaaksi tapetista, seuraavaksi seinät tasoitettiin. Seinässä oli isoja epäkohtia, joten palkkasimme tutun ammattimiehen tekemään tuon tasoituksen. Seinistä tuli aivan mielettömän sileät, paremmat kuin uudet! Tasoituksen ja tietysti hionnan jälkeen seinät maalattiin, muut seinät saivat perus Tikkurilan purkkivalkoisen värin, jonka ei pitäisi taittaa mihinkään sävyyn ja yksi seinä maalattiin Tikkurilan Takorauta (Y500) mattasävyllä. Myös yksi makuuhuoneen seinä maalattiin samalla tummalla värillä ja niiden maalauksen hoiti pintakäsittelyä opiskeleva tuttavamme.

Jälkeen

Vielä jonain päivänä kun saamme hankittua mm. uuden tv-tason, maton ja muut sisustukselliset yksityiskohdat, olen varmasti täydellisen tyytyväinen. Tällä hetkellä kuitenkin vain tyytyväinen, mutta sekin on paljon se ;D rakastan meidän tummaa seinää. Tällä hetkellä myös ruskeat ikkunakarmit häiritsevät omaa silmää, mutta se on sitten madollisesti kesän projekteja.

Jos jollain on lisää kysyttävää esimerkiksi jostain työvaiheesta ni koodia tänne vaan! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti