9. maaliskuuta 2017

Mikä kevät?

Olen jo pari kertaa tän vuoden puolella kerennyt innostumaan ajatuksesta, että kevät tulisi aikaisin. Ensimmäisen kerran innostuin kunnolla, kun muutama viikko sitten nukutin tytärtäni vaunuihin ja havaitsin jotain kiinnostavaa. Katseeni vaelteli pitkin meidän pihaa. Pihassa on aita, jonka alla näytti pilkottavan jotain vihreää! KEVÄT, ajattelin. Menin heti nappaamaan tästä vihreästä ilonpilkahduksesta kuvan, mutta myöhemmin tajusin, että kyse on varmaan vaan jostain edellis kesän jämistä. Vaikka enhän minä mitään noista kukkasista ja kasveista tiedä. No, eipä kevättä näkynyt.

Toisen kerran innostuin keväisen auringon paisteesta, kun lähdin ystäväni luokse Helsinkiin. Oli ollut muutama lämpimäpi päivä takana, joten lähdin reissuun ohuempi talvitakki päälläni. Kiertelimme kaupungilla ja sää vaan huononi ja huononi. Lopulta satoi tätä ns. jäätävää sadetta, tuuli varmaan joka suunnasta ja kyseessä ei ollut mikään pikku puhuri. Voin sanoa, että toppatakkia (saati sitten hanskoja tai pipoa) oli ikävä. 

No faktahan on, että nyt on maaliskuu, eikä vielä edes puoliväli. Miksi pitäis olla kevät? Taitaa kaikki-mulle-heti- luonne puskea läpi tässäkin asiassa. Mutta pari päivää sitten radio rockin uutisissa sanottiin, että jossain päin Suomea on tavattu kiuruja! Jos vanhaan sananlaskuun on uskomista, niin "kuu kiurusta kesään". JES! Heh, katsotaan kuinka käy.

Yhteenvetona tästä - rakastan kevättä. Ihmiset on silloin vaan niin paljon paremmalla tuulella. Nyt tuli vähän tylsä höpinä, mutta huomenna sitten toivottavasti paremmalla aiheella ;D












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti